[Ingen titel]
3CM CW EME from LA8LF.
Stations heard since 04.05.2015

Equipment: Kuhne transverter, NEC TWTA 100W@Feed, Kuhne 0.58dB nf LNA, Original NEC Cassegrain feed. On April 24th. 2015 I did my first receiving tests. Moon noise measured on SDR-IQ was 2.8dB and Sun noise 18.9dB, SFI 151. Maximum elevation of the NEC 4.60 M diam. dish f/D 0.36 is 54 degrees, therefore quiet sky is not possible to be found. The DLØEME beacon was 579 in QRP mode (50W).

On April 27 I measured on 10450.1 MHz. (JA EME TX band) on my FUNcube Pro+ dongle together with SpectraVue software Moon noise 2.9dB and Sun noise 17.8dB (SFI 119).

DUBUS/REF 3CM contest 16/17 May 2015:
I was in RX mode during the W/E, 4 hrs. on Saturday and 2 hrs. on Sunday. Conds. on Sunday was fantastic, but low activity. The FUNcube Dongle Pro+ died on Friday when testing moon noise on the JA-band. So could not RX the JA activity. The PSU for my 20W NEC TWTA was not working. Hrd. following:
RST 599: OZ1LPR, DL0EF and Per's beacon.
RST 589: LX1DB, SP6JLW.
RST 579: OK1CA, OK1KIR, HB9SV, DL7YC, PA0BAT.
RST 569: DF1OI, HB9BHU, TM8PB.
RST 559: PA3DZL, S51C, OH2AXH, ES5PC, OH2DG, VE4MA.
RST 549: G4NNS, F6KEH, F6HZS, WA6PY, IW2FZR.
RST 439: UA4HTS.
M copy: SM6CKU.

DUBUS/REF 3CM contest 7/8 May 2016:
My first activity on 3CM CW EME. Worked 22 stations on Saturday. On Sunday morning my 100W TWTA failed after a few CQ calls and was dead for the rest of the day. Hrd additional 9 calls that day. My FunCube dongle Pro+ was OK on Friday, but failed on Saturday when I wanted to work the 5 JA stations active. Need 24 deg. EL on Moon rise, so no window for VK. The highlights during contest were having now worked PA3DZL, Jac on 7 bands CW EME, a 589 report from W7CJO and my CW signal being hrd. on a 90CM diameter dish by OZ7Z.
HOME.